Javni poziv za pomoćnike u nastavi/stručne komunikacijske posrednike
kolovoz 2015
Proveden selekcijski postupak
studeni 2015

Predstavljen projekt ” Pomoćnici u nastavi / stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju“

Dana 11. Studenog  2015. godine  u zgradi gradske uprave na adresi Trg S. Radića 1  održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen projekt Pomoćnici u nastavi / stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju. Konferenciji su nazočili: gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić , predstavnici Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport na čelu s pročelnikom Ivicom Lovrićem, predstavnici Ureda za programe i projekte Europske unije na čelu s pročelnicom Jelenom Ricov te predstavnici ostalih gradskih ureda

Grad Zagreb je 2007. godine prvi krenuo s  financiranjem pomoćnika u nastavi, a danas financiramo gotovo 380 pomoćnika. Čestitam Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport i Uredu za programe i projekte Europske unije, što su odradili odličan posao- ovim projektom je 160 učenika s teškoćama u razvoju dobilo pomoć,  rekao je gradonačelnik Milan Bandić, dodavši da je ovo samo početak i zagrijavanje te da bi prava priča počela funkcionirati, država treba biti učinkovitija i donijeti provedbene propise o uključivanju i financiranju pomoćnika u nastavi. Mi čekamo spremni da možemo demonstrirati ozbiljnost i djelotvornost u realizaciji, te još jednom pokazati zašto grad Zagreb slovi kao socijalno najosjetljiviji grad u Republici Hrvatskoj.

 

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić naveo je specifične ciljeve projekta te zahvalio svim suradnicima na uspješno pripremljenom projektu.

 

Ovaj projekt dokazuje da postoji mnogo sredstava, radi se o gotovo dvije milijarde eura, na raspolaganju kroz Europski socijalni fond upravo za financiranje aktivnosti i programa koje institucije, ustanove i udruge provode kao svoju redovnu djelatnost, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije Jelena Ricov.

 

Kroz  prošlogodišnji projekt „Pomoćnici kao potpora inkluzivnom obrazovanju“ izrađena je i Brošura o radu pomoćnika u nastavi kao dodatna pomoć u svakodnevnom radu s djecom s teškoćama u razvoju te kao sredstvo informiranja javnosti o samom radu pomoćnika u nastavi.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)