Otvoreni su javni pozivi za zainteresirane sobe za obavljanje poslova stručnog suradnika u EU projektu
kolovoz 2022
Faza V. je predstavljena na online konferenciji
rujan 2022

U Zagrebu, u Hotelu Antunović, u razdoblju od 09. do 11. rujna 2022. godine održana je edukacija za zanimanje pomoćnika u nastavi za nastavnu 2022./2023. godinu. Edukacija je organizirana u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Instruktor Split u okviru EU projekta Grada Zagreba pod nazivom „Pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza V.”, koji se podnosi na poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja pod nazivom „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V.”, broj poziva UP.03.2.1.07. u okviru Europskog socijalnog fonda i Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“.

Polaznike je prije početka programa edukacije pozdravila gđa Mihaela Adamović,  Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade, voditeljica Projekta pri čemu je predstavila i Projekt.

Slijedila su predavanja koja su u sljedećih 20 sati obuhvatila teme:

  1. Osnovna načela obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivno obrazovanje,
  2. Karakteristike učenika s teškoćama u razvoju (za sve vrste teškoća),
  3. Podrška učenicima s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina (način pružanja pomoći),
  4. Suradnja s učiteljem /nastavnikom/stručnim timom škole /roditeljima i drugim učenicima i
  5. Prava učenika s teškoćama u razvoju.

Na edukaciji su prisustvovala 143 sudionika koji su uspješno prošli selekcijske postupke okviru javnih poziva za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika. Polaznici su usvojili temeljna znanja potrebna za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi i rad s učenicima s teškoćama u razvoju.

Svim polaznicima bit će uručene potvrde o pohađanju programa edukacije.

Dio atmosfere s edukacije pogledajte u fotogaleriji:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)