U sklopu projekta „Pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza V.“ dana 7. lipnja 2023. godine je na Tribinama Grada Zagreba održana završna konferencija na kojoj su predstavljene najvažnije aktivnosti i rezultati projekta. Projekt se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ESF) iz poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza V.“ u okviru Europskog socijalnog fonda i Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.

„Pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici važan su segment inkluzivnog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju. S 443 pomoćnika u nastavi koji pružaju podršku za 485 učenika u 65 osnovnih i srednjih škola ovo je jedan od najvećih aktivnih projekata u Republici Hrvatskoj koji se sufinanciraju sredstvima iz Europskog socijalnog fonda“, istaknuo je pročelnik Juroš, zahvalivši pritom pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima na doprinosu ostvarivanju rezultata projekta i podršci koju svakodnevno pružaju učenicima.

Vrijednost projekta iznosi 2.663.573,88 € (20.068.697,40 kn), od čega bespovratna sredstva iz ESF-a iznose 2.189.926,34 € (16.500.000,00 kn) dok preostala sredstva potrebna za realizaciju projekta osigurava Grad Zagreb.

Snimku konferencije možete pronaći na Facebook stranici Projekta koja je dostupna pritiskom na OVDJE.

Dio atmosfere sa završne konferencije pogledajte u galeriji:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)