U razdoblju od 10. do 12. studenoga 2023. godine, u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb, provedeno je osposobljavanje za posao pomoćnika u nastavi u okviru EU projekta Grada Zagreba pod nazivom „Pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza VI.”, koji se podnosio na poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava Ministarstva znanosti i obrazovanja pod nazivom „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza VI.”, broj poziva SF.2.4.06.01. u okviru Europskog socijalnog fonda+ i Programa učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

U program osposobljavanja bilo je uključeno 140 polaznika za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama odnosno školama partnerima Grada Zagreba u Projektu. Polaznici su kroz 20 sati osposobljavanja usvojili temeljna znanja potrebna za obavljanje poslova pomoćnika u nastavi i rad s učenicima s teškoćama u razvoju:

  • Osnovna načela obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju s naglaskom na inkluzivno obrazovanje,
  • Karakteristike učenika s teškoćama u razvoju (za sve vrste teškoća),
  • Podrška učenicima s teškoćama u razvoju u odgojno-obrazovnom procesu i razvoju socijalnih vještina (način pružanja pomoći),
  • Suradnja s učiteljem /nastavnikom/stručnim timom škole /roditeljima i drugim učenicima i
  • Prava učenika s teškoćama u razvoju.

Svim polaznicima bit će uručene potvrde o pohađanju programa osposobljavanja.

Dio atmosfere s edukacije donosimo u fotogaleriji:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)