17. Festival jednakih mogućnosti
svibanj 2018
Arhiva: Pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza III
svibanj 2018

U Osnovnoj školi Kajzerica, u petak 25. svibnja 2018. godine, predstavljen je projekt „Pomoćnici u nastavi / stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza III“. Projekt su predstavile Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Mirjana Zubak, pročelnica Ureda za programe i projekte Europske unije i Katarina Milković, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Gradskog ureda za obrazovanje.

Naglašeno je kako je navedeni projekt važan zbog aktivnog uključivanja učenika s teškoćama u razvoju u proces obrazovanja. Projekt se provodi u 36 osnovnih i srednjih škola, a njime će kroz period od četiri školske godine biti obuhvaćeno 280 djece, 169 pomoćnika u nastavi te šest stručnih komunikacijskih posrednika.

Nakon predstavljanja projekta, zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević zajedno s pročelnicom Mirjanom Zubak i pomoćnicom pročelnika Katarinom Milković, uručila je ravnateljima školama-partnerima na Projektu, 36 edukativnih pomagala s pripadajućim programom Boardmaker plus V.6 koji je posebno prilagođen radu s učenicima s teškoćama u razvoju.

Ukupna vrijednost Projekta je 31.711.260,00 kuna, od čega je 20.000.000,00 kuna osigurano iz Europskog socijalnog fonda, dok Grad Zagreb sufinancira Projekt s iznosom od 11.711.260,00 kuna. Za potrebe nabave 36 edukativnih pomagala i pripadajućim programima, potrošeno je 220.000 kuna.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)