Javni poziv za radno mjesto pomoćnika u nastavi u Osnovnoj školi Dr. Ivan Merz
listopad 2023
U partnerskim školama su otvoreni javni pozivi za radno mjesto pomoćnika u nastavi
listopad 2023

Predstavljanje EU projekta „Pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza VI.“ na online konferenciji

U Zagrebu. dana 16. listopada 2023, godine održana je online konferencija u svrhu predstavljanja jednogodišnjeg EU projekta Grada Zagreba pod nazivom „Pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza VI.“ za školsku 2023./2024. godinu. Projekt se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus (ESF+) iz poziva „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza VI“, broj poziva SF.2.4.06.01. u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2021.-2027.

Pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici važan su segment inkluzivnog obrazovanja učenika s teškoćama u razvoju. Grad Zagreb sedmim projektom u nizu u okviru ESF-a nastoji osigurati kontinuitet u radu pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika s ciljem da se učenicima s teškoćama u razvoju omogući postizanje boljih odgojno-obrazovnih rezultata i uspjeha. Posljednjih sedamnaest godina, Grad Zagreb osigurava potrebnu potporu učenicima s teškoćama sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Zagrebačkoj strategiji borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti za razdoblje od 2021. do 2025., Zagrebačkoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2022. do 2025., državnim pedagoškim standardima i kriterijima koje do donošenja provedbenih propisa svake godine donosi Gradska skupština u programima javnih potreba u osnovnoškolskom/srednjoškolskom odgoju i obrazovanju GZ. S 456 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika koji pružaju podršku za 501 učenika u 62 osnovne i srednje škole Grada Zagreba ovo je jedan od najvećih aktivnih projekata u Republici Hrvatskoj koji se sufinanciraju sredstvima iz Europskog socijalnog fonda plus.

Vrijednost projekta iznosi 3.243.254,40 €, od čega bespovratna sredstva iz ESF+-a iznose 2.730.000,00 € dok preostala sredstva potrebna za realizaciju projekta osigurava Grad Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)