Izrađeni promotivni materijali
siječanj 2015
Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama”
srpanj 2015

Okrugli stol “Pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dana 14. travnja 2015. godine na Tribinama Grada Zagreba u okviru Projekta Grada Zagreba „Pomoćnici kao potpora inkluzivnom obrazovanju“, održan je Okrugli stol „Pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju“ – razmjena iskustava u  provedbi projekta te uručenje potvrdnica pomoćnicima u nastavi o završenoj stručnoj edukaciji.

 Na Okruglom stolu su sudjelovali i dali svoje osvrte na rad pomoćnika u nastavi kao i samu provedbu projekta te druga bitna pitanja vezana uz inkluziju učenika s teškoćama u razvoju i uključivanja pomoćnika u nastavi: Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta gđa. Marijana
Gojčeta, predstavnica Agencije za odgoj i obrazovanje gđa. Vladimira Brezak, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Zagreb gđa. Marija Halić te predstavnik Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije gosp. Zrinko Rebrina.20150414_123546

Vrlo značajna i zanimljiva te svakako vrlo praktična izlaganja upriličile su i koordinatorica pomoćnika u nastavi iz Osnovne škole Horvati, Dragica Cigrovski, te pomoćnica Tajana Rušnov koja je ukratko opisala dnevni raspored obveza koje provodi sa svojim učenikom. Značajan broj pomoćnika u nastavi je prisustvovao Okruglom stolu te iskazao interes za nastavak suradnje.

Svi sudionici su se složili da uključivanje pomoćnika u nastavi u škole omogućava integraciju i ravnopravno sudjelovanje učenika s teškoćama u redovnom odgojno-obrazovnom sustavu te naglasili važnost sistematizacije i uvođenja zanimanja pomoćnika u nastavi na tržište rada.

Najavljen je i novi projekt koji će se također financirati iz sredstava Europskog socijalnog fonda u kojem postoji mogućnost financiranja rada većeg broja pomoćnika u nastavi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)