Dodatno zapošljavanje na Projektu
travanj 2017
„Priručnik za pomoćnike u nastavi/stručne komunikacijske posrednike“
travanj 2017

Okrugli stol na temu evaluacije uspješnosti provedbe projekta „Pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza II”

U Hrvatskom školskom muzeju 5. travnja 2017. godine održan je Okrugli stol na temu Evaluacije uspješnosti provedbe projekta „Pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza II“ uz otvaranje izložbe radova učenika škola uključenih u Projekt i predstavljanje „Priručnika za pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike“ koji je izradilo Pučko otvoreno učilište.

Prisutnim gostima/partnerima dobrodošlicu je poželjela ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja Branka Manin koja je događaj i zatvorila pozivom na razgledavanje izložbenog prostora Muzeja u kojem su predstavljeni svi učenički plakati škola/partnera Projekta. U ime Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, govor je održala zamjenica pročelnika Mila Jelavić koja je ukratko predstavila Projekt i pohvalila projektni tim i sve sudionike sada već dugogodišnjeg procesa inkluzije djece s teškoćama u razvoju od strane Grada Zagreba. Zrinko Rebrina iz Ureda za programe i projekte Europske unije objasnio je procese i financijske podloge EU projekata u Gradu Zagrebu uz naglasak na evaluaciju ovoga Projekta. Sonja Vrban, jedna od autorica Priručnika, prisutnima se obratila u ime Pučkog otvorenog učilišta koje provodi edukacije za pomoćnike u nastavi i kratko predstavila rad samoga Učilišta i suradnju s Gradskim uredom, kao i sadržaj Priručnika.

Projekt „Pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza II“ nastavak je dvogodišnjeg Projekta koji obuhvaća 151 pomoćnika u nastavi/stručnog komunikacijskog posrednika za 200 učenika 28 osnovnih i 4 srednje škole Grada Zagreba,  partnera na Projektu.

Poveznice:

https://www.facebook.com/pg/hrvatskiskolski.muzej/photos/?tab=album&album_id=1310766619010736

http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=106207

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)