Dana 16. studenoga 2016. u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport održan je sastanak Radne skupine za odabir najboljeg plakata/postera škola partnera u projektu „Pomoćnici u nastavi/stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza II”. Plakate su izradili učenici s teškoćama u razvoju, u suradnji s drugim učenicima i djelatnicima škola, a s ciljem iskazivanja važnosti jednakog obrazovanja za sve. Posteri će biti korišteni u izradi „roll-up“-a Projekta te predstavljeni široj lokalnoj zajednici.

Za ocjenjivanje plakata/postera određena su tri kriterija. Prvi kriterij bio je važnost korelacije s temom, tj. utvrđivanje je li iz likovnog rada vidljivo govori li rad o temi inkluzije u obrazovanju. Drugi kriterij bio je opća estetska kvaliteta i tehnička izvedba plakata i treći sama originalnost likovnog rada. Radna skupina je plakate/postere ocjenjivala sukladno usvojenim kriterijima.

Prikupljeno je ukupno 46 likovnih radova od ukupno 24 škole partnera u Projektu. Najveći broj bodova dobio je rad učenika I. gimnazije, drugo mjesto osvojio je rad učenika Osnovne škole Marije Jurić Zagorke, a treće mjesto dijele dva rada, jedan iz Osnovne škole A. B. Šimića, a drugi iz Osnovne škole Luka.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)